top of page
Swift372e_2T0250481ST1_amb01.jpg

Zitmaaiers

Tornado 5108W

Merk:

Stiga

Type:

Tornado 5108W

Brandstof:

Benzine

108 cm

Maaibreedte:

Maaibereik

Aandrijving:

Methode:

Type maaier:

6500m2

Rwd

Zij uitworp

Tractor

Kies uit zijwaarts uitwerpen of mulchen met de veelzijdige STIGA Tornado 5108 W. Deze zitmaaier is geschikt voor hoger gras en voor traditioneel gazon.


Dankzij de deflector voor zijuitworp wordt het gras, dat te lang is om te mulchen, snel en direct uitgeworpen aan de rechterzijde van de tractor. Het grasafval wordt in nette stroken over het gazon verdeeld, waarna het kan verteren. Bij mulchen blijven de grassnippers dankzij de mulchplug in het maaidek circuleren. Vervolgens worden de fijne deeltjes in het gazon verspreid dankzij de krachtige luchtstroming. Daar verteren ze snel en bieden ze waardevolle, natuurlijke bemesting zonder extra moeite of kosten.


De STIGA Tornado 5108 W tuintractor heeft een 586 cc STIGA viertaktmotor. Deze is luchtgekoeld en dankzij de V-Twin tweecilinder opstelling biedt deze meer koppel met minder trillingen. Bovendien zorgt het design voor en lagere werktemperatuur en bijgevolg een langere levensduur tussen onderhoudsbeurten.


Het maaidek heeft een efficiënte breedte van 108 cm en is uitgerust met twee messen. Geen tijd meer verliezen met het leegmaken van een opvangbak. Want met de Tornado 5108 W maait u snel en efficiënt grotere oppervlakken.


Dankzij de aansluiting voor de tuinslang spoelt u moeiteloos grasresten van het maaidek en de messen. De duurzame en energie-efficiënte koplampen bieden uitstekend zicht over het werkgebied op elk moment van de dag.


U hoeft niet meer manueel te schakelen want de rijsnelheid van de Tornado 5108 W is zowel voorwaarts als achterwaarts verstelbaar met een pedaal. Hierdoor is deze machine wendbaarder en kunt u ook veilig en precies rond en tussen obstakels maaien.


Zorgvuldige aandacht voor het rijcomfort resulteert bij deze Tornado in een verhoogd stuurwiel, een klassieke geveerde STIGA zitting en een praktische bekerhouder. De grote 20" achterwielen zorgen voor meer grip.


Dit model is uitgerust met een optioneel trekhaak, zodat u getrokken accessoires kunt gebruiken die beschikbaar zijn voor STIGA tuintractoren. mulchkit en acculader worden apart verkocht.


  • Krachtig, uitgerust met een STIGA tweecilindermotor

  • Stressvrij rijden dankzij hydrostatische aandrijving met pedaal

  • 20" achterwielen voor meer tractie

  • Comfortabel rijgemak dankzij het de klassieke STIGA-zitting

  • LED Koplampen voor uitstekend zicht over het werkterrein

  • Aansluiting voor tuinslang om het maaidek eenvoudig en snel schoon te spoelen


Landbouwmechanisatie_reijnen_Limburg_Voorraad_machines.jpg

Heeft u vragen over Loopmaaiers

Wij staan altijd klaar om onze leverbare machines telefonisch toe te lichten. Mocht u vragen hebben dan kunt u het beste even contact opnemen met ons via +31 485 441353.

RM_PLAIN_LOGO.png

Direct contact

Naam:      Geert Reijnen

Telefoon:  0485 441353

bottom of page