top of page
img_bg_3.jpg

bonino

Bonino_logo_nederland_Reijnen_landbouw.jpg
RM_PLAIN_LOGO.png

Meer informatie?

Naam: Geert Reijnen

Telefoon: 0485 441353

Grasopvang wagen / stalvoeren /zerograzing /opraapmaaiwagen

Doormiddel van 'grazing machines' kan er met slechts één machine, vers gras gemaaid en gevoerd worden aan de koeien in jouw stal. De benaming hiervoor is ook wel zero grazing of stalvoeren met een grasopvang wagen. Het spaart tijd en energie en resulteert in verhoogde melkproductie en tevredenheid van uw koeien!

 

Sinds een aantal jaar importeren wij met trots Bonino Grazers. Deze machines zijn zowel geschikt voor het maaien van nat als droog gras!

Onze Bonino wagens zijn meegenomen in een artikel van de boerderij.nl via de onderstaande link kunt u het artikel lezen!
 

Voor meer uitgebreide informatie kunt u contact met ons opnemen.

Voordelen van een Boninowagen:

Schone banen

Voor een optimaal resultaat word de Bonino wagen één baan naast de tractor getrokken. Hierdoor blijft uw gras ook bij slecht weer in top staat.

Maaien

Het maaidek en de elevator zijn te bedienen vanuit de tractor cabine voor optimale efficiëntie.

 

Voeren

De wagen kan vervolgens achteruit de stal in gereden worden en het gras word door middel van transport banden aan de koeien gevoerd.

Besparen

Door een verhoogde melk productie en een langer maai seizoen word er extra verdient en meer bespaard.

Bonino_voordelen

Informatie over bonino grazers

De Bonino grazers kennen verschillende uitvoeringen. Deze zijn getypeerd als de AB, Venere en Giunone. De AB Serie wordt gebouwd voor vlakke en heuvelachtige ondergronden en is zowel leverbaar met enkel als dubbel-as systeem. Wat de AB onderscheid van de Venere en Giunone zijn voornamelijk zijn lichte gewicht. De Venere en Giunone zijn groter, zwaarder gebouwd, hebben een bredere grasinvoer en meer messen. Dit zorgt voor een hogere werksnelheid en meer capaciteit.

Alle Bonino wagens worden door ons uitgevoerd met een half-hydraulisch systeem. De aftak-as van de tractor drijft het maaidek en een dubbele-hydrauliekpomp op de machine aan. Deze hydrauliekpomp drijft op zijn beurt de elevator, bodemketting en de uitworp opties aan. De Bonino wagen wordt in een baan naast de tractor getrokken. De hydrauliek van de tractor wordt gebruikt om het maaidek te heffen/zakken en de dissel te bedienen. De tractor dient daarom te beschikken over een enkelwerkend- en een dubbelwerkend hydrauliekventiel. De ontgrendeling van de dissel is handmatig, automatisch is een optie. De machines hebben standaard een lage of hoge aanspanning en de trekhaak is in hoogte verstelbaar.

De Gras invoer elevator wordt hydraulisch aangedreven en is voorzien van een automatisch smeersysteem. De Venere en Giunone hebben een breder grasinvoer systeem als de AB-serie. De gras elevator van Bonino is zodanig ontwikkelt dat het gesneden gras niet op de grond terecht komt. Dit voorkomt zand in de maag van de koe en zorgt voor een hogere melkproductie dan een ouderwets gras-opraapsysteem.

Standaard worden de Bonino wagens geleverd met een hydraulisch bediende achterdeur. Deze is net als de rest van de opties te bedienen met een elektronisch kastje. Deze elektronische bediening stuurt de dubbele-hydrauliekpomp aan op de machine en is gemakkelijk te plaatsen in de cabine. Bij een volledig uitgevoerde machine kan ook de uitwerp snelheid en de bodemketting in snelheid geregeld worden.  Naast het eerdergenoemde, zijn er een tal van opties en aanbouwmogelijkheden beschikbaar. Deze variëren van boer tot boer en zijn voornamelijk afhankelijk van zijn wensen en werk methodes.

Bedieningsopties:

Uitwerp mogelijkheden:

Standaard worden de machines geleverd met een hydraulisch openende achterdeur.

Een van de belangrijkste machine opties maakt het mogelijk om direct vanuit het veld de stal in te rijden en het gras gedoseerd uit te werpen.

Er is een mogelijkheid voor uitworp links, recht of beide zijde. Zowel de hydraulisch openende achterdeur en de transportbanden kunnen bediend worden met het elektronische kastje in de cabine van de tractor.

Opties:
1. Hydraulisch openende achterdeur.
2. Hydraulisch openende achterdeur uitgevoerd met transportband om zijwaarts en gedoseerd te lossen in de stal (foto 2) Daarnaast is het bij deze optie mogelijk om de transportband aan de onderzijde in te trekken en de achterklep volledig te openen zoals bij optie 1 (foto 3). De transportband kan worden uitgevoerd met een of twee banden. Dit maakt het mogelijk om links/rechts te lossen of beide zijdes tegelijk te lossen (foto 2).

Om ervoor te zorgen dat het gras niet als een ‘klont’ de machine verlaat worden achter in de wagen twee grote rollen geïnstalleerd (foto 4). Deze pluizen het gras uit elkaar voordat het met de transportbanden de achterzijde van de wagen verlaat. Op foto 2 is te zien dat de uitvoering met transportbanden ook compleet geopend kan worden.

Maaier mogelijkheden:

De maaidek breedte varieert van 1,65m tot 2,15m. De maaihoogte, afhankelijk van de gekozen opties kan ingesteld zijn op 45/ 55 of 65mm. De lagers van de glijschotels worden beschermd van overbelasting door de ‘rol’ die is geplaatst aan de achterzijde van het maaidek. Dit zorgt voor bescherming en een langere levensduur van het maaisysteem. Daarnaast blijft de maaihoogte van beide schotels gelijks. De glijschotellagers worden gesmeerd door middel van vetnippels.
 

Hieronder zijn afbeeldingen te zien van een standaard Bonino Grazer: