top of page
slidehome-03.jpg

bonino

bonino Italy- Zelfladende maaiwagen
Zero grazer, Opraapwagen, maaiwagen, maaiopraapwagen, stal voeren, lade wagen met maaidek. Er zijn tallozen benamingen voor onze Boninos

Reijnen Mechanisatie is met trots de enige officiële importeur van Bonino wagens in Nederland. U kunt altijd bij ons terecht voor informatie, ondersteuning en onderhoud aan uw machine. 

Doormiddel van de Bonino grazing machines kan er met slechts één machine, vers gras gemaaid, geraapt en gevoerd worden aan de koeien in uw stal. Dit spaart voerkosten, geeft een verhoogde melk opbrengst en zorgt voor tevreden koeien. U spaart geld en geniet van een hogere melkopbrengst.

Bonino heeft als fabrikant ruim 30 jaar ervaring in het bouwen van opraapwagens. Zij zijn een specialist op dit gebied en leveren naast maaiwagens voor gras ook wagens voor speciale kruiden. In de afgelopen jaren worden de wagens in Nederland steeds populairder.

De zero grazer wagens van Bonino zijn er in tal van uitvoeringen. Ten eerste word er onderscheidt gemaakt in de reeks: AB, Venere en Giunone. Waarbij de AB een lichtere variant is en de Venere en Giunone een zwaardere. Er zijn een tal van afmetingen (5.20m - 10.35m in lengte) beschikbaar. Samen kunnen wij bepalen welke opties geschikt zijn voor uw stal/werkzaamheden. Hieronder worden verschillende modellen en uitvoeringen toegelicht.

Bonino_logo_nederland_Reijnen_landbouw.jpg

Profiteer van een verhoogde melkproductie*, lagere voederkosten en minder werkuren door de efficiëntie van een Bonino grazer wagen.

bonino grazers uitvoeringen

De Bonino grazers kennen verschillende uitvoeringen. Deze zijn getypeerd als de AB, Venere en Giunone. De AB Serie wordt gebouwd voor vlakke en heuvelachtige ondergronden en is zowel leverbaar met enkel als dubbel-as systeem. Wat de AB onderscheid van de Venere en Giunone zijn voornamelijk zijn lichte gewicht. De Venere en Giunone zijn groter, zwaarder gebouwd, hebben een bredere grasinvoer en meer messen. Dit zorgt voor een hogere werksnelheid en meer capaciteit.

bonino-falcia10.jpg

AB70/75/80

Laad capaciteit: 11 - 45m2 Benodigd: 50/100pk 4WD

Venere

Laad capaciteit: 20 - 35m2
Benodigd: 80/100pk 4WD

Giunone

Laad capaciteit: 40 - 46m2
Benodigd: 80/120pk 4WD

Machine toelichting:

Alle Bonino wagens worden uitgevoerd met een half-hydraulisch systeem. De aftak-as van de tractor drijft het maaidek en een dubbele-hydrauliekpomp op de machine aan. Deze hydrauliekpomp drijft op zijn beurt de elevator, bodemketting en de uitworp opties aan. De Bonino wagen wordt in een baan naast de tractor getrokken. De hydrauliek van de tractor wordt gebruikt om het maaidek te heffen/zakken en de dissel te bedienen. De tractor dient daarom te beschikken over een enkelwerkend- en een dubbelwerkend hydrauliekventiel. De ontgrendeling van de dissel is handmatig, automatisch is een optie. De machines hebben standaard een lage of hoge aanspanning en de trekhaak is in hoogte verstelbaar.

bonino-falcia42.jpg

Zwenkbare dissel voor het rijden in een baan naast de trekker

bonino-falcia33.jpg

Besturingskast voor in de traktor kabine

bonino-falcia48.jpg

Hydraulisch

bedienbaar maaidek

bonino-falcia34.jpg

Hydraulisch aangedreven bodem kettingen

De Gras invoer elevator wordt hydraulisch aangedreven en is voorzien van een automatisch smeersysteem. De Venere en Giunone hebben een breder grasinvoer systeem als de AB-serie. De gras elevator van Bonino is zodanig ontwikkelt dat het gesneden gras niet op de grond terecht komt. Dit voorkomt zand in de maag van de koe en zorgt voor een hogere melkproductie dan een ouderwets gras-opraapsysteem.

Elevator

Elevator - klep

Versterkt frame

Automatische smering

Standaard worden de Bonino wagens geleverd met een hydraulisch bediende achterdeur. Deze is net als de rest van de opties te bedienen met een elektronisch kastje. Deze elektronische bediening stuurt de dubbele-hydrauliekpomp aan op de machine en is gemakkelijk te plaatsen in de cabine. Bij een volledig uitgevoerde machine kan ook de uitwerp snelheid en de bodemketting in snelheid geregeld worden.  Naast het eerdergenoemde, zijn er een tal van opties en aanbouwmogelijkheden beschikbaar. Deze variëren van boer tot boer en zijn voornamelijk afhankelijk van zijn wensen en werk methodes.

Uitwerp mogelijkheden:
hydraulic_reardoor.jpg

Standaard achterklep

unloading_tailgateopen.jpg

Achterklep met enkele metalen uitwerp band

Lateralunloading3.jpg

Enkele transportband voor proportioneel uitwerpen

Lateralunloading5.jpg

Uit trekbare transportband

Standaard worden de machines geleverd met een hydraulisch openende achterdeur.

Een van de belangrijkste machine opties maakt het mogelijk om direct vanuit het veld de stal in te rijden en het gras gedoseerd uit te werpen.

Er is een mogelijkheid voor uitworp links, recht of beide zijde. Zowel de hydraulisch openende achterdeur en de transportbanden kunnen bediend worden met het elektronische kastje in de cabine van de tractor.

Opties:
1. Hydraulisch openende achterdeur.
2. Hydraulisch openende achterdeur uitgevoerd met transportband om zijwaarts en gedoseerd te lossen in de stal (foto 2) Daarnaast is het bij deze optie mogelijk om de transportband aan de onderzijde in te trekken en de achterklep volledig te openen zoals bij optie 1 (foto 3).

De transportband kan worden uitgevoerd met een of twee banden. Dit maakt het mogelijk om links/rechts te lossen of beide zijdes tegelijk te lossen (foto 2).

Om ervoor te zorgen dat het gras niet als een ‘klont’ de machine verlaat worden achter in de wagen twee grote rollen geïnstalleerd (foto 4). Deze pluizen het gras uit elkaar voordat het met de transportbanden de achterzijde van de wagen verlaat. Op foto 2 is te zien dat de uitvoering met transportbanden ook compleet geopend kan worden.

Maaier mogelijkheden:

De maaidek breedte varieert van 1,65m tot 2,15m. De maaihoogte, afhankelijk van de gekozen opties kan ingesteld zijn op 45/ 55 of 65mm. De lagers van de glijschotels worden beschermd van overbelasting door de ‘rol’ die is geplaatst aan de achterzijde van het maaidek. Dit zorgt voor bescherming en een langere levensduur van het maaisysteem. Daarnaast blijft de maaihoogte van beide schotels gelijks. De glijschotellagers worden gesmeerd door middel van vetnippels.
 

Machine specificaties: AB/VENERE/GIUNONE
Bonino_Venere_giunone-range.png
Bonino_AB-range.png

Informatie folders

Er zijn verschillende studies die onderbouwen dat vers gras voeren aan runderen de melkproductie verhoogd. Hieronder zijn er een aantal gelinked:

Reijnen_vooraanzicht

Heeft u vragen over deze machine?

Wij staan altijd klaar om onze leverbare machines telefonisch toe te lichten. Mocht u vragen hebben dan kunt u het beste even contact opnemen met ons via (NL) 0485 - 441353  (DE) 0031 485 41353. Bedankt voor uw interesse.

Reijnen_logo

Direct contact

Naam:      Geert Reijnen

Telefoon:  0485 441353

bottom of page