top of page
ASPEN.jpg

aspen fuel

Aspen brandstoffen

Kies Schoon. Kies Aspen. Aspen alkylaatbenzine is een schone en slimme brandstof die beter is voor mens, machine én milieu. De makkelijkste keuze die je ooit hebt gemaakt. Reijnen Mechanisatie raad het aan om deze brandstof te gebruiken in tuin en park machines. Een schone werkomgeving. Minder schadelijk voor het milieu en ook nog eens beter voor jouw machine!

Aspen2.3.webp

Waarom is Aspen alkylaatbenzine de beste?

Alle alkylaatbenzines zijn hetzelfde hoor je mensen vaak zeggen. Maar niets is minder waar. Jij wil toch ook alleen het beste voor jezelf en je machine? Wij begrijpen dat. Daarom is het belangrijk om te weten dat er wel degelijk grote verschillen zijn tussen de verschillende merken alkylaatbenzine. Om dit te bewijzen hebben we onderzoek gedaan. En de uitkomsten zullen je niet verbazen. Ze zeggen namelijk hetzelfde als wij ook altijd al zeiden: Aspen alkylaatbenzine is de beste alkylaatbenzine. Maar bekijk vooral de resultaten van het onderzoek hieronder en oordeel zelf.

Aspen 4: Schone Alkylaatbenzine

Aspen 4 is geschikt voor grasmaaiers, tuintractoren, golfwagens, grondfrezen, aggregaten, pompen en andere viertaktmachines waarin gewone benzine gebruikt wordt. Het grote voordeel? Aspen 4 is schoner, blijft jarenlang houdbaar én is goed voor mens, milieu en machine. De makkelijkste keuze die je ooit hebt gemaakt.

 

Weet je niet zeker of jouw motor een viertaktmotor is of misschien een tweetakt? Kijk of je ergens de motorolie kunt bijvullen of checken. Gevonden? Dan heb je een viertaktmotor!

Aspen 2: Schone Alkylaatbenzine

Perfect voor allerlei luchtgekoelde tweetaktmotoren zoals kettingzagen, heggenscharen, bosmaaiers, bladblazers en ook je bandenzaag. Aspen 2 is samen met professionals ontwikkeld. En dat merk je meteen. Deze schone alkylaatbenzine is handig in gebruik én beter voor mens, milieu en machine. Waarom zou je andere benzine kiezen?

 

Twijfel je of jouw motor een tweetakt- of viertaktmotor is? Check of je de motorolie kunt bijvullen of controleren. Zo ja, dan heb je meestal te maken met een viertaktmotor.

Aspen2.webp

Het onderzoek – 148 uur lang testen

Om dit onderzoek goed te doen, hebben we identieke tuinmachines 148 uur laten draaien met de verschillende alkylaatbenzines. Hierbij werden alle instructies vanuit de producent uiteraard opgevolgd en werden alle machines aan precies dezelfde situatie blootgesteld. Nadat de tuinmachines 148 uur op alkylaatbenzine hadden gedraaid werden verschillende machine- en motoronderdelen vergeleken. En Aspen kwam duidelijk als winnaar uit de bus!

Aantasting van de bougie

Op de afbeelding is duidelijk te zien dat de bougie uit de machine die op Aspen heeft gedraaid (de rechter bougie) helemaal schoon is. De andere bougie (die op een ander, concurrerend merk alkylaatbenzine heeft gedraaid) komt duidelijk minder goed uit de test. Na 148 uur zit het hele onderdeel al vol met koolafzetting. Veel koolafzetting leidt tot motorstoringen.

Aantasting van de kleppen

Hier zie je twee verschillende kleppen. Beide hebben 148 uur gedraaid op alkylaatbenzine. Beide komen uit precies hetzelfde type machine die aan precies dezelfde omstandigheden is blootgesteld. Maar het is duidelijk te zien dat de aantasting aan de machine anders is. De klep uit de machine die op Aspen heeft gedraaid (het rechter onderdeel) is nog helemaal schoon. De klep uit de machine die op een andere alkylaatbenzine heeft gedraaid is duidelijk behoorlijk aangetast na 148 uur draaien.

Aantasting van de Verbrandingskamer

Bij ons laatste voorbeeld zie je duidelijk twee verbrandingskamers. De verbrandingskamer op afbeelding 1 is helemaal schoon en komt uit de machine die op Aspen heeft gedraaid. De verbrandingskamer op afbeelding 2 komt uit de machine die op een ander, concurrerend merk alkylaatbenzine heeft gedraaid. En deze zit na 148 uur al helemaal vol met koolafzetting.

De verklaring – Aspen is de grondlegger en dat zie je

Wij begrijpen dat deze resultaten schokkend zijn en vragen oproepen. Want hoe kan het dat Aspen zóveel beter is? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Aspen is de grondlegger van alkylaatbenzine. Al in 1988 hebben wij alkylaatbenzine uitgevonden en sindsdien zijn wij ook al bezig met het perfectioneren van alkylaatbenzine. Want het kan altijd beter. Deze gigantische voorsprong op andere merken zie je terug in de kwaliteit.

Daarnaast is het zo dat Aspen niet focust op 1 merk machines of 1 type onderdelen. Doordat wij onafhankelijk zijn van een merk machines kunnen wij ons focussen op de beste alkylaatbenzine. In het geval van onze Aspen 2 heeft dat bijvoorbeeld gezorgd voor een speciaal door ons ontwikkelde tweetaktolie die perfect loopt in elke machine. Aspen is gemaakt voor alle machines en alle merken. Je hebt dus niets anders meer nodig.

Landbouwmechanisatie_reijnen_Limburg_Voorraad_machines.jpg

Heeft u vragen over BRANDSTOF?

Wij staan altijd klaar om onze leverbare machines telefonisch toe te lichten. Mocht u vragen hebben dan kunt u het beste even contact opnemen met ons via +31 485 441353.

Direct contact

Naam:      Geert Reijnen

Telefoon:  0485 441353

bottom of page