top of page
REIJNEN_BG-02-01.jpg

Speedy-Rain mini beregeningen

Specificaties / beschrijving:

RM Speedy Rain mini tuin beregeningshaspels hebben diverse uitvoeringen. Direct leverbaar uit eigen voorraad! Slanglengtes variëren van 90 - 160 meter. Met een diameter van 32-50mm. Daarnaast zit er een verschil in het type oprol systeem. Deze is doormiddel van een turbine of watercilinder. Ten slotte is er nog verschil in het type sproeier. Standaard worden machines met een sleepplaat geleverd. De meeste professionals kiezen echter voor een sproeiwagen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een sproeiboom (10m breed) met vernevelaars.  Voor een uitgebreider overzicht van specificaties per machine kunt u de onderstaande diagram raadplegen of bij onze actuele voorraad de betreffende machine opzoeken binnen de tuin & park categorie. Verschillen binnen de aandrijving: Water Cilinder

Deze is voorzien van een ingenieus kleppen systeem dat er voor zorgt dat de cilinder steeds op en neer zal gaan zolang er water uit de uitloopkraan stroomt.- Bij elke slag stroomt er een kleine hoeveelheid water uit deze kraan. Naar gelang de kraan verder geopend is zal het water sneller uit stromen en de cilinder in beweging versnellen.op deze manier is de oprolsnelheid dus in te stellen.- In de watertoevoer voor de cilinder is een waterfilter geplaatst zodat er geen vervuiling van de cilinder plaats vind. Voordelen en nadelen van dit systeem – Water Cilinder

+ Oprolwerking functioneert bij zeer lage waterdruk ( dus bijna altijd )

- Oprolsnelheid is minder exact in te stellen

- De oprolsnelheid wordt niet automatisch gecompenseerd.


Zodra de machine volledig is uitgerold en de snelheid is ingesteld blijft de trommel met hetzelfde toerental oprollen. Door het groter worden van de diameter van de opgerolde slang wordt de oprolsnelheid in meters/uur hoger. Turbineaandrijving:  Bij een turbine stroomt er water langs een schoepenwiel wat een aandrijfkast laat bewegen die dan een exenter mechanisme in werken zet wat een op en neer gaande beweging veroorzaakten zodoende de oprolhandel beweegt.

-Deze exenter is in 3 verschillende posities te monteren:Korte , middelmatige en lange slag. ( grove snelheidsafstelling )Daarnaast is de turbine voorzien van een bypassklep die een gedeelte van het water langs de turbine rechtstreeks naar de trommelingang geleid. ( fijne snelheidsafstelling) Verder is aan deze by-passklep een oprolcompensatie mechanisme verbonden dat de oprolsnelheid compenseerd zodra de opgerolde trommeldiameter groter of kleiner wordt. Voor- en nadelen van dit systeem: Turbine aandrijving

+ Oprolsnelheid kan exacter worden ingesteld

+ De oprolsnelheid blijf nagenoeg van begin tot einde gelijk

- Er is een hogere ingangsdruk benodigd, voor een goede werking vanaf minimaal 4 bar ingangsdruk Lagedruk - Sproeiboom RM

- Werktbreedte ca. 10 meter- Bestaat uit 1 montagedeel dat ipv. de standaard sproeier op de sproeiwagen gemonteerd kan worden- 2 afneembare sproeibuizen van elk ca. 375 cm. die voorzien zijn van lagedruk sproeinippelsIdeaal voor beregening van gevoelige gewassen in de groenteteelt. Vanwege de nauwkeurigere waterverdeling, minder beschadiging van het product en waterbesparing!Sproeiboom zoals op de afbeeldingen hierboven is €232,- ex btw Uitvoeringen: Type 300 Garden

- Heeft een PE slang met diameter van 32 mm. en een slanglengte van 90m.

- Het oprolmechanisme functioneert met een watercylinder. Zodra de PE slang volledig is opgerold wordt er automatisch een afsluiter in de waterstroom geactiveerd.

-Indien uw waterpomp is uitgerust met een zogenoemde presscontrol zal uw waterpomp hierdoor uitschakelen.

- De machine wordt standaard geleverd met een Sime Funny sproeier op een sleepplaat. Als optie kan er in plaats van de sleepplaat een breedte verstelbare sproeiwagen gemonteert worden.


Deze machine is onder andere geschikt voor een waterpomp met een capaciteit vanaf 1,7m3/uur en een ingangsdruk bij de machine van 2 bar tot 3,6m3/uur en een ingangsdruk bij de machine van 6 bar. Type 404 Sport

- Heeft een PE slang met een diameter van 40 mm. en een slanglengte van 130m.

-Het oprolmechanisme functioneert met een watercylinder.

Zodra de PE slang volledig is opgerold wordt er automatisch een afsluiter in de waterstroom geactiveerd.

-Indien uw waterpomp is uitgerust met een zo genoemde presscontrol zal uw waterpomp hierdoor uitschakelen.

- De machine wordt standaard geleverd met een Sime K1 sproeier op een sleepplaat. Als optie kan er in plaats van de sleepplaat een breedte verstelbare sproeiwagen gemonteerd worden.


Deze machine is onder andere geschikt voor een waterpomp met een capaciteit vanaf 3 m3/uur en een ingangsdruk bij de machine van 2 bar tot 7,5 m3/uur en een ingangsdruk bij de machine van 6 bar.


Type 405 Turbina

- Heeft een PE slang met een diameter van 40 mm. en een slanglengte van 130m

- Het oprolmechanisme functioneert met een Turbine en een externe aandrijfkast.

- Indien de machine is uitgerust met een zo genoemde . Aqua-stop zal, zodra de PE slang volledig is opgerold er automatisch een afsluiter in de waterstroom geactiveerd worden, waarbij als uw waterpomp is uitgerust met een zogenoemde presscontrol zal uitschakelen.

- Indien de machine niet is uitgerust zal het oprollen worden beëindigt echter zal de waterafgifte via de sproeier doorgaan.

- De machine wordt standaard geleverd met een Sime K1 sproeier op een sleepplaat. Als optie kan er in plaats van de sleepplaat een breedte verstelbare sproeiwagen gemonteerd worden.


Deze machine is onder andere geschikt voor een waterpomp met een capaciteit vanaf 3 m3/uur en een ingangsdruk bij de machine van 3,5 bar tot 7,5 m3/uur en een ingangsdruk bij de machine van 6,5 bar. Speedyrain 505 Turbina:

- Heeft een PE slang met een diameter van 50 mm. en een slanglengte van 160m.

- Het oprolmechanisme functioneert met een Turbine en een externe aandrijfkast.

- Indien de machine is uitgerust met een zo genoemde Aqua-stop zal, zodra de PE slang volledig is opgerold er automatisch een afsluiter in de waterstroom geactiveerd worden, waarbij als uw waterpomp is uitgerust met een presscontrol zal uitschakelen.

- Indien de machine niet is uitgerust zal het oprollen worden beëindigt echter zal de waterafgifte via de sproeier doorgaan.

- De machine wordt standaard geleverd met een breedte verstelbare sproeiwagen en een Sime K1 sproeier. Als optie kan er in plaats van de sleepplaat een breedte verstelbare sproeiwagen gemonteerd worden.


Deze machine is onder andere geschikt voor een waterpomp met een capaciteit vanaf 5 m3/uur en een ingangsdruk bij de machine van 3,5 bar tot 11 m3/uur en een ingangsdruk bij de machine van 6,5 bar. Specificaties:

Actuele prijzen exclusief btw: Speedy 300 inclusief sproeiwagen: €2070,- Speedy 300 met sleep plaat: €2000,-


Speedy 404 inclusief sproeiwagen: €3250,- Speedy 404 met sleep plaat: €3165,-


Speedy 405 inclusief sproeiwagen: €3965,- Speedy 405 met sleep plaat: €3840,-


Speedy 505 inclusief sproeiwagen: €4899,-

Landbouwmechanisatie_reijnen_Limburg_Voorraad_machines.jpg

Heeft u vragen over deze machine?

Wij staan altijd klaar om onze machine voorraad telefonisch toe te lichten. Mocht u vragen hebben dan kunt u het beste even contact opnemen met ons via (NL) 0485 - 441353  (DE) 0031 485 41353. Bedankt voor uw interesse.

Direct contact

Naam:      Geert Reijnen

Telefoon:  0485 441353

bottom of page