top of page
REIJNEN_BG-02-01.jpg

REEKS GETROKKEN MAAIERS

Aantal uitvoeringen

4

Bouwjaar

2022

Specificaties / beschrijving:

CENTRAAL GETROKKEN DISCCUTTER™ C-MAAIERS.

De centraal getrokken DiscCutter™ C-modellen bieden ultieme flexibiliteit door de mogelijkheid om aan beide kanten van de trekker te maaien. Deze modellen zijn leverbaar met een snijbreedte van 3,2 en 3,6 meter. Alle modellen kunnen uitgerust worden met twee verschillende soorten kneuzers met een keuze uit stalen klepel en rubber chevron rollen, afgestemd op uw werkzaamheden. De TopSafe™-technologie wordt ingeschakeld ter bescherming van de maaier zodra er een impact is, bijvoorbeeld door stenen.

DUURZAME MAAIBALKTECHNOLOGIE

De maaibalk is het hart van de maaier. Alle maaibalkmodellen beschikken over een ontwerp met laag profiel, met perfect vlakke onderkant en een groot draagvlak voor lage bodemdruk. Daardoor wordt niet alleen het veld, maar ook het gewas beschermd tijdens het maaien, wat bijdraagt aan een snelle teruggroei. Bovendien zorgt een ontwerp met laag profiel ervoor dat het gewas tot een stoppelhoogte van 40 mm kan worden gemaaid.


DUURZAME MAAIBALKTECHNOLOGIE

De maaibalk is het hart van de maaier. Alle maaibalkmodellen beschikken over een ontwerp met laag profiel, met perfect vlakke onderkant en een groot draagvlak voor lage bodemdruk. Daardoor wordt niet alleen het veld, maar ook het gewas beschermd tijdens het maaien, wat bijdraagt aan een snelle teruggroei. Bovendien zorgt een ontwerp met laag profiel ervoor dat het gewas tot een stoppelhoogte van 40 mm kan worden gemaaid.


RUIME KEUZE AAN KNEUZERS

Klanten kunnen kiezen uit kneuzers met drie verschillende configuraties: • PE-vingers verkrijgbaar op alle maaiers, behalve op de DiscCutter™ C-modellen – deze vingers van polyethyleen zijn uiterst flexibel, licht en onderhoudsarm. Ideaal voor de productie van veevoer; indien een vinger in het gewas verloren gaat is hij onschadelijk voor vee en veldhakselaar. • Stalen klepel verkrijgbaar op DiscCutter C-modellen – de kneuzer met stalen klepel is duurzaam, sterk en ideaal voor werkzaamheden op steen- of zandgrond, want bestand tegen steenslag en extreme slijtage. • Rubber rol verkrijgbaar op DiscCutter C-modellen – ontworpen met het oog op delicate gewassen zoals alfalfa, luzerne en klaver. Dankzij de zachte kneuzende werking blijft de waarde van het voer behouden.


KNEUSINTENSITEIT OP MAAT

De conditionering wordt snel en eenvoudig via één hendel afgestemd op gewas, vochtgehalte en ultiem gebruik. BEREID U VOOR OP HET ONVERWACHTE

Onverwachte obstakels in het veld zijn onvermijdelijk, maar worden opgelost door de New Holland ShockPro™- schijf aandrijfnaven op DuraDisc™ F-, DiscCutter™ F-, DiscCutter™- en MegaCutter™-modellen. Ze beschermen de aandrijfmodules voor er schade optreedt en zijn snel te vervangen. De gedeeltelijk gegroefde naaf werd ontworpen om te bezwijken, om de aandrijving van de maaibalk te beschermen. Het systeem houdt alles stevig samen, waardoor er tijd is om te stoppen en enkel de beschadigde naaf te vervangen met minimale kosten en oponthoud. TOPDRY™

Deze functie, beschikbaar op DiscCutter™-modellen uitgerust met een kneuzer met PE-vingers of stalen klepels, zorgt voor een verspreiding van het gewas over 85% van de snijbreedte. Door het bredere zwad wordt een groter deel van het gewas aan de lucht blootgesteld voor minimale droogtijd; perfect voor werkzaamheden tijdens ongunstige weersomstandigheden. PRODUCTIEVE VERSNELLINGSBAKTECHNOLOGIE

De 360° versnellingsbak werd ontworpen voor strakke bochten op kopakkers. Hierdoor kan de tractor 90° draaien ten opzichte van de trekstang zonder trillingen te veroorzaken. TOPSAFE™-SYSTEEM

De TopSafe™-functie levert uitstekende prestaties tijdens werkzaamheden op stenige grond. Wanneer de maaier in contact komt met een steen of ander uitstekend obstakel, wordt de maaibalk automatisch over het obstakel getild om een potentieel schadelijke botsing te voorkomen. Zo loopt de machine minder schade op en heeft hij een langere levensduur. De gevoeligheid van dit systeem wordt geregeld door met speciaal gereedschap twee veren te verstellen. Op die manier glijdt de maaier, ongeacht de glooiingen in het terrein, ongestoord over de grond. Dit zorgt voor een uniforme stoppelhoogte en bevordert nieuwe aangroei. Het systeem heeft geen invloed op het bodemdruksysteem.

EEN VERSCHEIDENHEID AAN FUNCTIES

Het volledige gamma getrokken DiscCutter™-maaiers beschikt over onze maaibalktechnologie, het TopDry™- systeem en de verschillende soorten kneuzers, namelijk PE-vingers, stalen klepels of rubber chevron rollen. Op die manier is onze getrokken maaier altijd afgestemd op uw bedrijf. TWEE STAPPEN IN ÉÉN Met het optionele DuraMerger™-systeem kan het gewas direct in een zwad gelegd worden. Op die manier kan het gewas van twee naast elkaar liggende werkgangen op één zwad gelegd worden. Dit zorgt ervoor dat de volgende werkgangen efficiënter verlopen met minder passages over het veld.

PRODUCTIVITEITSVERHOGENDE CENTRALE TREKSTANG

Met het concept van de centrale trekstang kan de maaier zowel links als rechts van de tractor gebruikt worden. Hierdoor kunnen velden vanaf de rechter- of linkerkant worden gemaaid, waarbij altijd de hele breedte van de maaier benut wordt. Bovendien worden eventuele versmallingen voorkomen waardoor bij direct balenpersen of hakselen, passages over het veld gemaximaliseerd worden. De veldcapaciteit wordt zelfs tot 15% verhoogd, want als het veld vanaf één kant wordt bewerkt keert de tractor sneller op de kopakker en neemt de maaiproductiviteit toe. EENVOUDIGE AANPASSING Voor een snelle en eenvoudige aanpassing worden onderstaande onderdelen afgesteld met slechts één gereedschap: • TopSafe™-systeem • Bodemdruk • Stoppelhoogte • Mate van conditionering LAGERE BODEMDRUK

Om het gewas te beschermen en nieuwe aangroei te bevorderen kunnen op de DiscCutter™ C-serie grote flotatiebanden aangebracht worden, voor minimale bodemverdichting.


GEBRUIKSVRIENDELIJK

Om de besturing nog eenvoudiger te maken werd een reeks functies toegevoegd zoals: • een stevige krik voor eenvoudig aan- en afkoppelen; • grote bodemvrijheid, ideaal voor werkzaamheden met zware en volumineuze zwaden; • hydraulische inschakeling van de transportstand.


UITVOERINGEN

DiscCutter™ C 320S

DiscCutter™ C 320R

DiscCutter™ C 360S

DiscCutter™ C 360R

Landbouwmechanisatie_reijnen_Limburg_Voorraad_machines.jpg

Heeft u vragen over deze machine?

Wij staan altijd klaar om onze machine voorraad telefonisch toe te lichten. Mocht u vragen hebben dan kunt u het beste even contact opnemen met ons via (NL) 0485 - 441353  (DE) 0031 485 41353. Bedankt voor uw interesse.

RM_PLAIN_LOGO.png

Direct contact

Naam:      Geert Reijnen

Telefoon:  0485 441353

bottom of page